Aurreikusi da 20 produkturen 5.918 ikuskapen egingo direla, bereziki haragi-eratorrienak, edari alkoholdunenak eta landare-olio jangarrienak.

MAGRAMAk datu horiek eman ditu Espainian elikagaien kalitate komertziala kontrolatzeko 2013ko ikuskapenen programari buruz. Programa hori autonomia erkidegoetako Kalitatea Kontrolatzeko eta Iruzurraren aurka Babesteko Zerbitzuek egingo dituzten kontrolen batura da.

Ikuskapen kopurua Elikagai talde bakoitzeko
HARAGI ERATORRIAK 1032 17,4%
ARRANTZA PRODUKTUAK 232 3,9%
ARRAUTZA ERATORRIAK 5 0,1%
ESNEA ETA ESNEKIAK 490 8,3%
LANDARE OLIO JANGARRIAK 1085 18,3%
KOIPE JANGARRIAK 13 0,2%
LABOREAK 28 0,5%
LEKADUNAK 46 0,8%
TUBERKULU ERATORRIAK 25 0,4%
IRINAK ETA ERATORRIAK 298 5%
BARAZKI ETA ORTUARI ERATORRIAK 15 0,3%
FRUTA ERATORRIAK 114 1,9%
EDULKORATZAILEAK 198 3,3%
ONGAILU ETA ESPEZIEAK 154 2,6%
ESTIMULATZAILEAK ETA ERATORRIAK 95 1,6%
KONTSERBAK 419 7,1%
ONTZIRATUTAKO URAK 8 0,1%
IZOZKIAK 16 0,3%
ALKOHOLIK GABEKO EDARIAK 84 1,4%
EDARI ALKOHOLDUNAK 1561 26,4%

Fabrikatzaile/egileei, ontziratzaileei, biltegiei eta handizkako banatzaileei egingo zaizkie kontrolak.

MAGRAMAren prentsa-oharra

Utzi erantzuna

Zure e-posta ez da publikoa izango. * Derrigor bete beharrekoak

Garbitu formularioaPost comment